TEMY PLUS P - štednjak na kruto gorivo

KategorijaGRIJANJE » Kotlovi » Kotlovi i štednjaci na kruto gorivo
BrandTermomont
Part No
Opis artikla
Kotao-štednjak sa pećnicom je namijenjen etažnom grijanju prostorija i za istovremeno kuhanje i pečenje. Uređaj je veoma jednostavan za korištenje i rukovanje.
Dimovodni izlaz je ostavljen na gornjoj strani grijaće plotne kao i sa zadnje strane kotla. Na taj način je kupcu prepušteno gdje će povezati kotao na dimnjak čime se olakšava smeštaj kotla-štednjaka u prostoriji uz maksimalnu fleksibilnost.
Okvir gornjih i donjih vrata kotla je izrađen od sivog lijeva. Gornja vrata ložišta su izrađena od vatrostalnog stakla koje je samočisteće zahvaljujući otvoru za provjetravanje istog. Pećnica je izrađena od nehrđajučeg čelika.
Velika zapremina kotlovske vode u ložištu (48 litara) garantira sigurnu funkcionalnost proizvoda kao kotla za centralno grijanje.
Serijski ugrađen automatski regulator propuha, termomanometar, termometar pećnice kao i spiralni bakareni izmjenjivač za ugradnju termičkog osigurača su dodatni dijelovi koji se isporučuju uz ovaj kotao.
Treba spomenuti da kotao nema izolaciju tako da toplinu predaje i direktnim zračenjem prema okolini (oko 1 kW) kao i pećnici (2KW). Izlaz topline na ploču za grijanje iznosi oko 2-3 kW. Ostatak se predaje instalaciji centralnog grijanja.
Toplinska snaga vrijedi za cjepanice drveta min kalorijske moći 15 MJ/kg.
Kotao posjeduje ljetni, zimski i kombinirani način rada.

Naši partneri